.::ZGODOVINA GLEDALIŠČA::.

POVZETEK DELOVANJA AG VRBA VRBJE


  »Ni velikega talenta brez velike moči volje (Balzac)«

Pričelo se je z Voznyevim recitalom »Domovina, ti si kakor zdravje« ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja in nadaljevalo tudi z recitalom ob 150 –letnici smrti Ludwiga van Beethovna, ki je govoril o njegovi glasbi in življenju. Takrat so se skupaj trudili s krajanko Ksenijo Bauer, ki jih je vodila skozi ta dva, za začetek, precej zahtevna projekta. Z omenjenima projektoma so sodelovali na prireditvi NAŠA BESEDA.

Ledino so orali s Štefanom Žvižejem, ki jih je popeljal v skrivnostni svet gledališke igre in ustvarjanja in pod njegovim vodstvom je nastala prva prava gledališka predstava, to je bila Partljičeva  »Ščuke pa ni«, katere premiera je bila v stari kinodvorani v Žalcu, ker dvorane v Vrbju takrat ni bilo. Tudi na vaje so hodili v Žalec, zvečer, po kino-predstavi, peš. Ponvadi so vaje trajale do 24. ure, nato pa zopet v Vrbje in naslednji dan ali v šolo ali v službo. Predstava je doživela pravi uspeh, saj so se uvrstili na področno revijo gledaliških skupin.

Tako je bilo potem dve gledališki sezoni, ko so pod vodstvom Štefana Žvižeja  naštudirali še dve predstavi in sicer: Gugalnik in Večna lovišča, katerih premiera je bila prav tako v Žalcu.